Vergoeding

Psychotherapie zit in de basisverzekering.
In 2018 heb ik geen contracten meer met verzekeraars. Ze leggen mij inhoudelijk te veel aan banden, waardoor ik niet vrij kan bewegen in mijn werk. Het betekent dat bij een naturapolis gemiddeld zo′n 70% vergoed wordt; je kunt dat navragen bij je verzekeraar. Van mij kun je dan de helft van het gedeelte wat je zelf moet betalen terug krijgen tot 20%. Bij een restitutiepolis heb je in principe vrije keuze van behandelaar en dan wordt alles vergoed. Vraag het echter goed na, want veel van die polissen zijn geen "zuivere" polissen. Klik hier voor een overzicht van restitutiepolissen. Op dezelfde site vind je informatie over contractvrij werken.

De rekening voor ongecontracteerde zorg krijg je thuis gestuurd. Je dient deze aan mij te voldoen en hem daarna door te sturen naar je verzekeraar voor vergoeding aan jou. Je kunt hem ook eerst aan de verzekeraar sturen, overleg daar dan even met mij over.

N.B. Als je niet vóór 24 uur vóór een afspraak afbelt dan wordt deze niet vergoed door je verzekeraar; je krijgt dan van mij een rekening.

Om bij mij voor vergoeding psychotherapie in aanmerking te komen heb je een verwijsbrief voor specialistische GGZ (SGGZ) van de huisarts nodig en een geldig verzekeringsbewijs.

  • praktijk foto2
  • praktijk foto3
  • praktijk foto4
  • praktijk foto5
  • praktijk foto6